Odštátnenie zdravotníckych zariadení - Veselický, Ľubomír
Odštátnenie a privatizácia zdravotníctva sú často prezentované ako jediná cesta zlepšenia zdravotných služieb. Doteraz vykonané kroky však svedčia skôr o tom, že ako-tak fungujúce zdravotníctvo pod úplnou mocou štátu sa práve vďaka neprezieravým postupom pri odštátňovaní dostalo do takého stavu, že odborníkmi avizovaný kolaps je iba otázkou času.