Privatizácia Transpetrolu ovplyvní možnosť dodávok a prepravy kaspickej ropy cez Slovensko - Hirman, Karel
Šiesti záujemcovia o privatizáciu Transpetrolu, a.s. Bratislava. Záujemcov, ktorí majú do 16. novembra 2001 predložiť svoje ponuky, možno rozdeliť do troch skupín. Prepravcovia ropy. Otváranie cesty pre kaspickú ropu - nový ukrajinský ropovod Odesa-Brody. Trhy pre kaspickú ropu. Konkurencia ruskej rope. Konkurencia ruských firiem.