Medzery vo vývoji hodnoty akcie - Markovič, Peter, 1974-
Finančné riziká pri investovaní do akciového kapitálu podniku. Obsah investičnej analýzy. Prístup umožňujúci prehodnotiť perspektívnosť podniku vychádza z posudzovania medzier vo vývoji hodnoty akcie. Východisko tvoria: vnútorná hodnota akcie, trhová hodnota akcie, účtovná hodnota akcie. Vzájomné väzby medzi vnútornou hodnotou akcie a jej trhovou hodnotou.