Krajina s názvom eurozóna prechod na euromenu: pozitíva a negatíva - Fidrmuc, Jaroslav
Od 1.1.2002 sa bude eurom platiť aj v hotovosti. Rozdiely v cenách sa zachovajú. Konkurencia bude ostrejšia v súperení s veľkými integračnými celkami ( USA, Kanada ). Proti prechodu k euromene sú rôzne spoločenské vrstvy. Negatíva prechodu na euromenu možno minimalizovať.