IS-LM model potvrdenie existencie investičnej či privatizačnej pasce v ekonomike Slovenska - Mozdík, Peter
IS-LM model ako referenčný makromodel trhovej ekonomiky sa využíva na objasnenie mechanizmov obnovy reálneho sektora, peňažného sektora a platobnej bilancie krajiny. IS-LM model štandardnej trhovej ekonomiky. Makroekonomické špecifiká tranzitívnej ekonomiky (na príklade SR). Správanie sa podnikov v tranzitívnej ekonomike. Investičný dopyt a úroková miera v SR.