1. január 2002 - deň novej meny - Schlosser, Gabriel
Dňom 1. januára 2002 sa v 12 štátoch Európskej menovej únie, v tzv. eurozóne začnú používať bankovky a mince novej spoločnej meny eura. Technické parametre eurových mincí. Ochranné prvky eurových bankoviek.