<The> Influence of production and trade on the environment - Podolák, Alojz
Vplyv poľnohospodárstva na životné prostredie. Definovanie optimálnej environmentálnej politiky, vplyv poľnohospodárstva a agroobchodu, problematika uplatnenia environmentálnej dane. Vplyv štátu na úroveň znečistenia prostredníctvom vyberania poplatku a stanovenia maximálne možnej úrovne znečistenia. Vplyv liberalizovaného agroobchodu na znižovanie produkcie a tým aj na znižovanie environmentálneho zaťaženia.