Fyzika a národná bezpečnosť - Škopec, Robert
Vplyv moderných technológií na vojenstvo a diplomaciu. Genéza programu National missile defense (NMD). Medzinárodná politika a program NMD. Multiplikácia možných riešení NMD. Prístupy informačnej fyziky.