Neplatnosť spoločnosti sa nedotýka právnych vzťahov, do ktorých spoločnosť predtým vstúpila - Ovečková, Oľga
Novela Obchodného zákonníka (OBZ) priniesla nový inštitút - inštitút neplatnosti spoločnosti. Závažnosť problematiky neplatnosti spoločnosti. Doterajšia právna úprava je nevyhovujúca. Šesť dôvodov na neplatnosť spoločnosti. Dôsledky vyhlásenia neplatnosti obchodnej spoločnosti súdom sa premietajú do viacerých oblastí.