Vysokému školstvu chýba minimálne pol miliardy na rozbehnutie reformy - Reiselová, Eva
Znižovanie reálneho rozpočtu vysokých škôl. Uplatnenie programového rozpočtovania. Predpokladaný rast výdavkov. Rozhodujúcu časť výdavkov ministerstva školstva tvoria vždy vysoké školy. Nevyhnutnosť medziročného zvyšovania rozpočtu vysokých škôl. Od apríla r. 2002 nadobudne účinnosť zákon o verejnej službe č. 313/2001 Z.z., čo spôsobuje problémy pri tvorbe rozpočtu.