Koncepce účetnictví fúzí - Vomáčková, Hana
Problémy účtovania fúzií. Fúzie ako jeden zo spôsobov spájania podnikov - tzv. podnikových kombinácií. Riešenia podľa medzinárodných účtovných štandardov - IAS - dve základné účtovné metódy: účtovná metóda kúpy - akvizície, účtovná metóda spojenia podielov. Riešenia podľa Európskej únie. Česká úprava účtovného riešenia fúzie.