Investičné služby v európskom kontexte - Nováčková, Daniela
Smernica Rady 93/22/EHS o investičných službách v oblasti cenných papierov. Čo rozumieme pod pojmom investičná služba. Subjekty, ktoré poskytujú investičné služby. Výnimky z právneho režimu smernice o investičných službách. Univerzálne zásady poskytovania investičných služieb. Založenie pobočky na území iného členského štátu. Zásada vzájomného uznávania licencií. Kompenzačné schémy pre investorov. Vplyv európskeho práva na slovenskú právnu úpravu v oblasti investičných služieb.