Spoločná zahraničná a bezpečnostná politika EÚ medzi realizmom a utópiou - Hafner, Gerhard
História spoločnej zahraničnej a bezpečnostnej politiky EÚ. Záber a limity spoločnej zahraničnej a bezpečnostnej politiky. Príslušné orgány - problém nedostatku koherencie a konzistencie. Rôzne druhy aktov spoločnej zahraničnej a bezpečnostnej politiky. Prostriedky na zabezpečenie konzistencie a koherencie. Ochrana suverenity. Právne postavenie a právomoc uzatvárať zmluvy.