Asymetrie informací a moci
Nobelovu cenu za ekonómiu za rok 2001 dostal Georgi Akerlof, Michael Spence a Josef Stiglitz za prácu o asymetrii informácií. Stručná informácia o práci uvedených nositeľov Nobelovej ceny.