Migrácia pracovnej sily zo SR, jej príčiny a dopady - Rievajová, Eva
Členenie pracovnej migrácie. História migračných tokov. Migrácia od vzniku SR. Dôvody a cieľové krajiny pracovnej migrácie. Výsledky sociologického prieskumu o potenciálnej migrácii. Možné alternatívy politiky voľného pohybu pracovných síl po rozšírení EÚ.