Novela Obchodného zákonníka posilňuje osobnú zodpovednosť členov predstavenstva akciovej spoločnosti - Bollardt, Peter
Nová právna úprava zlúčenia a splynutia obchodných spoločností podľa novely Obchodného zákonníka. Zlúčenie alebo splynutie akciovej spoločnosti. Definícia zlúčenia alebo splynutia. Zmluva o zlúčení alebo splynutí. Zmluvu schvaľuje valné zhromaždenie dvojtretinovou väčšinou hlasov. Zjednodušený postup zlúčenia.