Rok 2001 charakterizuje stabilita úrokových sadzieb - Habán, Rastislav
Mimoriadna stabilita úrokových sadzieb na domácom trhu korunových depozitov v r. 2001. NBS v priebehu roka nemenila kľúčové repo sadzby. Splatnosť dlhopisov bola rozložená do troch pásiem. Otvorené emisie. Stabilné sadzby. Správanie investorov. Bezproblémové štátne pokladničné poukážky. Sterilizačná pozícia bankového sektora k NBS. Mierny rozvoj trhu s derivátmi.