Kultúrne odpovede na globálne dilemy - Trompenaars, Fons
Globálne firmy sa musia vyrovnávať so sériou dilem. Rozdiely v hodnotách bývajú často zdôraznené aj rozdielmi v kultúrach. Autori dokazujú, že je možné ich integrovať. Kultúry a myšlienky. Príklady - Dell počítače, McDonald's, Heineken, Lego, Club Med, Bupa. Hodnoty sú rozdielmi - nemali by sa sčítavať, ale prehodnocovať.