Slovenské politické myslenie v 19. storočí - kľúčové problémy - Pichler, Tibor
Dva kľúčové problémy slovenského politického myslenia 19. storočia: zakladanie národa a politická metodológia. Diskusia o tom, akým spôsobom sa z národa definovaného jazykom, má stať národ definovaný politickými prostriedkami. Problém kultúrnej a politickej inštitucionalizácie národa.