O niektorých aktuálnych koncepčných otázkach transformácie financovania verejnoprospešných služieb (na príklade odvetvia kultúry) bývalých socialistických krajín - Novotný, Oskar
Pojmové vymedzenie transformácie modelu financovania kultúry z verejných zdrojov. Otázky koncepcie smerovania systému kultúry - kultúrnej politiky SR. Organizácia systému a verejnej správy kultúrnych záležitostí. Ekonomika a systém financovania.