Eurozóna a svetové hospodárstvo - Iša, Ján
História menových únií v 19. storočí. Teoretické prístupy k menovej únii - teória optimálnej menovej oblasti (R.A. Mundell) a koncepcia paralelnej meny. Inštitucionálny rámec Európskej menovej únie: Európsky systém centrálnych bánk zahŕňa Európsku centrálnu banku a národné centrálne banky.