Výklad zákona o štátnej službe - Buchtová, Mária
Výklad jednotlivých častí a paragrafov zákona o štátnej službe. Štátnozamestnanecký pomer - vznik, zmena a skončenie. Práva a povinnosti štátneho zamestnanca. Podmienky vykonávania štátnej služby. Prehlbovanie kvalifikácie štátnych zamestnancov. Odmeňovanie zamestnancov a ďalšie náležitosti. Nemocenské zabezpečenie štátnych zamestnancov. Náhrada škody. Činnosť odborových orgánov. Konanie vo veciach štátnozamestnaneckého pomeru. Kolektívne vyjednávanie v štátnej službe. Spoločné, prechodné a záverečné ustanovenia.