Keď pohlavie diskriminuje - Vargic, Branislav
Komunikácia trhu práce prostredníctvom inzerátov ponúkajúcich voľné pracovné miesta len pre kandidátov určitých vekových skupín (diskriminácia podľa veku) prípadne "hľadá sa sekretárka" (diskriminácia na základe pohlavia). Absencia diskusie na túto tému umožňuje nepriamu podporu diskriminačných postupov. Vybrané ustanovenia Zákonníka práce k tejto téme.