Komentár k novele zákona o spotrebnej dani z tabaku a tabakových výrobkov - Porubský, Karol
Komentár k novele zákona o spotrebnej dani z tabaku a tabakových výrobkov. Dôvod, ktorý viedol k vypracovaniu novely zákona č. 582/2001 Z.z., ktorej účinnosť nastala 1.1.2002 bola potreba priblíženia vymedzenia predmetu dane k vymedzeniu uvedených predmetov dane v platných smerniciach EÚ, potreba postupného priblíženia sadzieb a spotrebnej dane k minimálnym sadzbám platných v EÚ.