Centrálna banka urobila poriadok v menových nástrojoch - Medžová, Andrea
Národná banka Slovenska (NBS) v r. 2002 vyradila zo sústavy menových nástrojov zmenkové obchody, lombardný úver a lombardnú sadzbu. Diskontná sadzba zostala, zmenil sa len spôsob jej stanovovania. Dôvody pre nevyhnutnosť zmien. Praktický dosah zmien. Úrokové sadzby NBS.