Globální finanční krize: specifické podmínky transformujícich se ekonomik - Chvojka, Petr
Všeobecné determinanty vzniku, priebehu a pôsobenia finančných kríz. Problém zvládnutia krízovej nákazy. Zodpovednosť národnej hospodárskej politiky. Špecifické momenty ovplyvňujúce zraniteľnosť ekonomík transformujúcich sa krajín strednej a východnej Európy. Historické determinanty a špecifiká vývoja krajín strednej a východnej Európy. Ruská kríza a krajiny SVE.