Charakterové vlastnosti a kvalifikačné predpoklady ľudských zdrojov a potreby ich ďalšieho rozvoja z pohľadu nárokov zamestnávateľskej sféry - Matulčíková, Marta, 1964-
Organizácia a prístupy k ďalšiemu vzdelávaniu zamestnancov v zamestnávateľských subjektoch. Aktivity zamestnávateľa v oblasti ďalšieho vzdelávania. Financovanie ďalšieho vzdelávania zamestnancov. Prehľad zamestnávateľských subjektov vlastniacich vzdelávacie zariadenie. Druhy vzdelávacích aktivít zabezpečovaných zamestnávateľskými subjektami z hľadiska dôležitosti a počtu školených zamestnancov. Vybrané názory týkajúce sa zvyšovania kvalifikácie zamestnancov, hodnotenie potrieb vzdelávania a prístupy k vzdelávaniu.