Analýza politického rizika v medzinárodnom kapitálovom rozpočte - Polednáková, Anna, 1957-
Spoločnosti uskutočňujúce zahraničné projekty analyzujú pred realizáciou zahraničného projektu aj faktor politického rizika, ktorý je spojený s vládnymi obmedzeniami. Modely analyzujúce politické riziko, využívajú analýzu hodnoty zlomovej pravdepodobnosti vládneho zásahu. V príspevku sú rozobraté tri udalosti, ktoré patria medzi faktory politického rizika: vyvlastnenie, blokovanie prostriedkov, rast daňovej sadzby.