Evropská strategie zaměstnanosti: výzvy pro příští desetiletí - Karlík, Martin
Základy spoločnej európskej stratégie zamestnanosti (1994). Ďalšie zmluvy, procesy a ciele týkajúce sa politiky zamestnanosti (Amsterdamská zmluva, Luxemburgský proces, Lisabonské a Štokholmské ciele). Balíček k zamestnanosti 2001 schválený Európskou komisiou. Smernice zamestnanosti na rok 2002.