Príspevok k typizácii stredísk cestovného ruchu - Mariot, Peter
Základné teritoriálne jednotky cestovného ruchu. Typizácie stredísk cestovného ruchu. V geografickej literatúre sa ako základné teritoriálne jednotky cestovného ruchu rozlišujú: oblasť (región) cestovného ruchu, stredisko (centrum) cestovného ruchu.