Absolventská prax umožní zamestnávateľom, aby si zadarmo prečítali svojich zamestnancov - Benčík, Patrik
Zákon o zamestnanosti zaviedol od začiatku r. 2002 absolventskú prax. Je určená nezamestnaným absolventom stredných a vysokých škôl. Prax vyberá úrad práce. Paušál 500 Sk mesačne. Prax nie je pracovnoprávny vzťah a trvá osem mesiacov. Praktikanta vedie tútor. Praktikant môže byť vyškrtnutý z úradu práce pre nespoluprácu. Kontakty s úradom práce.