Súdne uplatňovanie pohľadávok - Pauličková, Alena
Záväzky možno uplatniť na súde žalobou, príp. aj inými právnymi prostriedkami. Právo na súdne uplatnenie záväzku sa nazýva nárok, ktorý je možné charakterizovať ako oprávnenie na nútené uplatnenie pohľadávky prostredníctvom súdu. Príslušnosť súdov. Náležitosti návrhu (žaloby). Vzor žaloby na zaplatenie dlžnej sumy. Vzor odporu proti platobnému príkazu. Návrh na súdny výkon rozhodnutia, resp. návrh na vykonanie exekúcie.