Nový zákon priblíži slovenský poistný trh európskemu - Záborský, Ján
Od marca 2002 nadobúda účinnosť nový zákon o poisťovníctve. Posilnenie dohľadu nad poistným trhom a sprísnenie podmienok pre jeho účastnikov. Zladenie s legislatívou EÚ. Obchodný zákonník je jedinou oblasťou v poistnej legislatíve, ktorá vyžaduje novelizáciu. Univerzálne poisťovne ostali fungovať aj naďalej. Nový zákon pamätá aj na zmeny očakávané v súvislosti so vstupom SR do EÚ.