Prijatím zákonov sa môže začať reforma vysokého školstva, vedy a techniky - Reiselová, Eva
Národná rada SR prijala trojicu zákonov upravujúcich postavenie a financovanie vysokých škôl, vedy a techniky a Slovenskej akadémie vied (SAV). SAV zostane samostatná rozpočtová kapitola. Financovanie vedy sa preorientuje na účelové a vysoké školstvo bude bezplatné. Množstvo pozmeňovacích návrhov poslancov pri schvaľovaní zákonov. Rozdielne názory na prijatú normu.