Vlaňajší vývoj svetového turizmu najviac poznačil terorizmus - Janků, Jana
Teroristické útoky v septembri 2001 v USA poznačili vývoj svetového turizmu. Niektoré krajiny však napriek tomu zaznamenali nárast turistov, k nim patrí aj Slovensko. World Tourism Organisation - WTO zaznamenal v r. 2001 pokles turizmu vo svete. Ekonomické vplyvy na turistický priemysel. Vypracovanie stratégie ďalšieho vývoja svetového turizmu.