Východiskom je dobré poznanie zákonov - Kožiak, Radoslav
Základné otázky hospodárenia miestnych samospráv na Slovensku. Najvýznamnejšie zmeny v legislatíve, týkajúcej sa samospráv. Zákony o rozpočtových pravidlách. Zákon o odpadoch. Verejné obstarávanie.