Slovenská záručná a rozvojová banka sa zobudila z útlmu - Kováčová, Jana
Slovenská záručná a rozvojová banka (SZRB), š.p.ú. Bratislava v r. 2001 dostala do správy úvery na družstevnú bytovú výstavbu a do portfólia preberá aktivity troch zrušených štátnych fondov. Rozšírenie dozornej rady. Expanzia záruk. Poskytovanie priamych úverov. Okrem malých a stredných podnikateľov sa SZRB začala venovať aj obciam (úvery a záruky na nájomné bývanie).