Vznik a vývoj centrálního bankovnictví na našem území K 75. výročí vzniku Národní banky československé - Sekanina, Milan
Historický pohľad na vznik bankovníctva. Bankovníctvo v Rakúsko-uhorsku. Obdobie prvej Československej republiky 1918-1938. Československá republika 1945-1960. Československá socialistická (federatívna) republika 1960-1989.