Daňové účetnictví v USA - Kunc, Daniel
Koncepcia výpočtu základu dane z príjmu spoločností v USA. Základná právna úprava v daňovej oblasti - Zákonník o štátnych príjmoch z daní a poplatkov (Internal Revenue Code). Poplatníci dane zo zisku: fyzické osoby, korporácie. Kritériá klasifikácie spoločností pre daňové účely. Určenie hrubého príjmu. Finančné versus daňové účtovníctvo. Účtovné metódy. Splátková metóda. Zálohové platby. Metódy oceňovania zásob. Príklady.