V zajatí vysokého dovozu - Václavová, Želmíra
Deficitnosť zahraničnoobchodných vzťahov potvrdzuje nevyváženosť medzi výkonnosťou slovenskej ekonomiky na jednej strane a jej exportnou výkonnosťou a dovoznou náročnosťou na strane druhej. Obchodná bilancia Slovenska za rok 2001. TOP 10 - najväčší exportéri Slovenska. Vývoj zahraničného obchodu SR. Sektorová štruktúra.