Malý slovník menovej únie - Kunová, Vlasta
Základné pojmy menovej únie a vyšpecifikovanie jej výhod a rizík. Pojem menová únia. Právny základ menovej únie. Európsky menový systém. ECU ( European Currency Unit). Mechanizmus výmených kurzov. Menový výbor. Európska centrálna banka. Euro. Časový postup pri zavádzaní eura. Výhody a riziká jednotnej meny.