Politicko-administratívne vzťahy na úrovni ústredných orgánov vlády SR - Malíková, Ľudmila
Pohľad na vzťahy medzi politikou a administratívou, spoluprácu volených politikov a menovaných autorít. Ich vplyv na výkon moci a legitimitu vlády. Teoretické modely vysvetľujúce vzťah medzi politikmi a vysokými štátnymi úradníkmi. Politické prostredie a kultúra na Slovensku. Klasifikácia podľa Petersa.