Európa a jej národy - Šmihula, Daniel
Historický pohľad na etnické reorganizácie európskeho priestoru. Význam národného cítenia v dejinách Európy. Identita malých národov v EÚ. Národná identita versus európska identita. Slovensko a národná identita.