Stredoeurópskym bankám pomohli k stabilite investori - Kováčová, Jana
Reštrukturalizácia a privatizácia bánk v strednej Európe sa chýli k záveru. Veľké banky jednotlivých krajín sa stali súčasťou nadnárodných skupín. Ratingy vybraných bánk krajín V-4. Zahraniční investori majú podľa ratingových agentúr väčšiu šancu transformovať banky na zdravé inštitúcie. O očistené banky s dôležitými trhovými podielmi okamžite prejavili záujem veľké európske finančné skupiny.