Vplyv populačného vývoja na ponuku práce a sociálne zabezpečenie poproduktívnej populácie - Hrubý, Ján
Prirodzený prírastok obyvateľstva SR od roku 1950. Nerovnomernosť prílivu a odlivu do a z produktívnej populácie. Vyšší nárast odchodu do poproduktívneho veku v roku 2010, nekrytý prílivom mladých ľudí do produktívneho veku. Zvyšovanie indexu staroby. Znižovanie koeficientov závislosti mladých, vyjadrujúcich budúcu reprodukciu produktívnej populácie.