Regulatorní a modelový přístup k úvěrovému riziku v bance - Kadlčáková, Narcisa
Nové prístupy k úverovému riziku. Rozdiel medzi ekonomickým a regulatórnym kapitálom. Regulatórne prístupy k úverovému riziku v novej bazilejskej koncepcii "The New Basel Capital Accord". Dve metodológie pre určenie regulatórneho kapitálu v prípade úverového rizika: štandardný prístup, prístup založený na vnútornom ratingovom systéme bánk (Internal Ratings Based Approach). Modelové prístupy založené na metóde "Value at Risk" - odhad ekonomického kapitálu.