Nevyhnutnosť prijatia zákona o sociálnom poistení - nevyhnutnosť prechodu od zabezpečenia k poisteniu - Novotná, Eleonóra
Súčasti sociálneho poistenia a ich vzájomné súvislosti. Základné sociálne poistenie. Princípy základného sociálneho poistenia. Univerzálnosť. Obligátornosť. Rovnosť. Zásluhovosť. Sociálna solidarita.