Daň z dedičstva a darovania od 1.4. 2002 - Pinerová, Viera
Dňa 5.2. 2002 schválila NR SR zákon č. 107/2002 Z.z., ktorého ustanovenia sú účinné od 1.4. 2002 a menia doposiaľ platné zásady zdaňovania dane z dedičstva, dane z darovania a dane z prevodu a prechodu nehnuteľnosti. Prehľad rozsiahlych zmien v určení predmetu dane z dedičstva, dane z darovania a dane z prevodu a prechodu nehnuteľnosti, v identifikácii daňovníka, vo výpočte základu dane z dedičstva a dane z darovania, v zavedení nezdaniteľných súm a aj v systéme výpočtu a platenia "trojdane".