EU a sociální zabezpečení kandidátských zemí střední Evropy - Rys, Vladimír
Prístupové kritériá Európskej únie v oblasti sociálnej ochrany. Nutnosť vyváženého hospodárskeho a sociálneho pokroku. Historický vývoj postoja Európskeho spoločenstva k otázkam sociálnej ochrany. Prístup k sociálnej politike v prípade členských krajín EU a kandidátskych krajín.