Vstup do Európskej únie a náš transformačný proces - Valach, Vladimír
Výrazné obdobie vývoja posledných desiatich rokov 20. storočia v histórii slovenského národa. Zmeny, ktoré prebehli v tomto období. Výrazné zmeny na finančnom trhu (banky, burzy, rôzne finančné spoločnosti). Transformácia bankovníctva a finančnej sústavy. Vstup do OECD, príprava na vstup do EÚ a NATO. Výrazný posun Slovenska do trhovej ekonomiky.